23948sdkhjf

Mörkertal tros vara stort gällande hot och våld mot fastighetsskötare

Fastighetsskötare brottsutsatta. Hot är vanligare än våld.

Trots få anmälningar, 36  mellan åren 2019 till 2023, gällande  arbetsolyckor med sjukfrånvaro som rör hot och våld mot fastighetsskötare som kommit in till Arbetsmiljöverket så kan tidningen Hem & Hyra konstatera i en egen undersökning att problemen är utbredda, särskilt när det gäller hot.

Tidningen har kontaktat ett 30-tal bostadsbolag och undersökningen som bygger på svar från ett 15-tal  visar att över 230 anmälda fall av hot eller våld mot sina fastighetsskötare under nämnda period. Därtill har bolagen sett ökningar över tid.

– Jag tycker att samhället är tuffare i dag. De verbala hoten kommer mer och mer. Vi är en utsatt yrkesgrupp. Vi är utsatta när vi vill ha lite ordning och reda. Man blir den som säger till, och det är känsligt, säger Camilla Claesson, miljövärd hos Familjebostäder i Göteborg och klubbordförande för Fastighetsanställdas förbund och som arbetat i allmännyttan i 36 år. Hon är en av många röster i artikeln.

Flest anmälda fall av de svarande bolagen hade Poseidon med 34 anmälda fall följd av Heimstaden med ett 30-tal fall, gäller dock inte heller hela perioden, och Familjebostäder i Göteborg med 31 rapporterade incidenter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063