23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nordexia möter de tuffaste miljökraven – blir först i världen med att få Svanen 3.2

Med Svanen 3.2 uppnår Nordexia de tuffaste miljökraven på marknaden för städprodukter med mikrofiber. En miljömärkning som inte bara garanterar en hållbar produkt utan sträcker sig längre än så.

Förfallodatum
den 12 september 2025

Nordexia har uppnått Svanenmärkning Svanen 3.2 på, en uppgradering från den tidigare 2.0-versionen, vilket innebär betydligt skärpta krav. Jämfört med Svanen 2.0 ställer de uppdaterade kriterierna högre krav på textilens innehåll, där en större andel måste bestå av återvunnet material. Dessutom har kraven på kemikalieanvändning skärpts. Nya kriterier har också införts för att minska energi- och vattenförbrukningen vid tillverkning samt genom noggranna tester säkerställa produktens hållbarhet, ex. förlust av fiberfragment och färgfasthet vid tvätt. 

Det av Svanen ackrediterade laboratoriet Weber & Leucht i Tyskland har på Nordexias uppdrag genomfört åtskilliga tester på våra produkter. De har bland annat genom hundratals tvättar kontrollerat hållbarhet, dimensionsförändringar, mikroplastsläpp, samt färgfasthet. I tillägg har Nordexia valt att testa och dokumentera upptagningsförmåga av mikroorganismer.

– Våra testresultat överträffar kraven som Svanen ställer och det gör mig oerhört stolt, säger Stefan Puzél, Category Manager på Nordexia.

Svanen 3.2 kräver dessutom att Nordexia genomför årliga kontroller av sina leverantörer, och det ställs nu strängare krav på både arbetsförhållande och etisk standard i textilproduktionen.

– Det omfattande arbetet för en certifiering visar på Nordexias starka åtagande för en mer hållbar och ansvarsfull produktion. Som kund är man alltid säker på att få hållbara och marknadsledande städtextilier när man väljer svanenmärkta produkter från Nordexia, säger Stefan Puzél.

Nordexia AB
Box 20001
161 02 Bromma
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5591412340

Sänd till en kollega

0.033