23948sdkhjf

Bygger ny jätte för fastighetsrelaterade tjänster – 15 bolag ansluts

Ska tillsammans erbjuda inspektion, underhåll och skadehantering för fastigheter, med fokus på luftkvalitet, fuktkontroll och rörsystem.

Investeringsbolaget Axcel etablerar ny ny koncern inom fastighetsrelaterade tjänster genom att investera i totalt 15 företag i Sverige och Norge. Initialt ansluter SAB, Fukt i Väst, Helheten Gruppen, Humidus, Höjdens Spol- & Avloppsteknik, Miljösaneringar, Miljøvakta, Mur og Pipeservice, Norover, Pipe Relining Syd, Probaco i Gävle, SB Ventilation, Skorstensbolaget, Skorstensteamet and Struktursanering.

Den nybildade koncernen ska ha en omsättning som tillsammans uppgår till mer än 800 miljoner kronor

– Med stor entusiasm går vi in i den fragmenterade, växande och stabila marknaden för inspektion och underhållstjänster av fastigheter, säger Thomas Blomqvist, partner på Axcel i en kommentar.

– Vårt mål är att skapa en nordisk marknadsledare inom fastighetsrelaterade tjänster genom att expandera såväl organiskt som med riktade förvärv. Samtliga företag i koncernen kommer att behålla sina lokala rötter och sin operativa självständighet samtidigt som de nu kommer att kunna få tillgång till ett bredare nationellt tjänsteutbud samt starkt stöd från koncernen.

Koncernen, som är Axcel VII’s femte investering, ska erbjuda tjänster direkt till fastighetsägare samt via fastighetsförvaltare och försäkringsbolag.

Till tidningen Dagens Industri säger Thomas Blomqvist att koncernen ska fortsätta att växa genom fler uppköp och att möjligheterna är stora inom sektorn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.297