23948sdkhjf

Kan knipa utmärkelsen Årets Städföretag

I vanlig ordning tävlar tre bolag om äran och vinnaren koras utifrån krieterier som arbetsmiljöarbete, välordnad och god ekonomi, goda fackliga relationer, god personalpolitik samt ordning och reda arbetsrättsligt.

Serviceföretaget Pima, Städtjänst Westlund och Vardagsfrid är nominerad till utmärkelsen som delas ut på Stora Städbranschdagen som äger rum den 8 oktober.

– De tre finalisterna har utmärkt sig bland de auktoriserade företagen, bland annat i deras arbetsmiljöarbete, samt vad gäller kompetensutveckling. Föredömen för branschen helt enkelt, säger Lemmy Mauritzon, förbundsordförande för fackförbundet Fastighets  som tillsammans med arbetsmarknadens parter Almega Städföretagen och Kommunal ligger bakom utmärkelsen.

Det är sjunde året i rad som priset delas ut och förra året korades Kundpartner till Årets Städföretag och tidigare vinnare är även 50-femme, Småländska Städ, en dedikation till alla Sveriges städare,Sesab Service och Coor Norrlands Miljövård.

– Vi arbetar för att fler och fler ska sätta kvalitet och seriositet som viktiga markörer i upphandlingar och bland privatkunder. Därför är Auktoriserat Serviceföretag viktig för branschens anseende. Ett auktoriserat städföretag är en trygghet för kunder, företag och medarbetare. De tre finalisterna är utmärkta förebilder för städbranschen. Med seriositet, goda arbetsvillkor och en framåtvilja är de alla väl värda denna nominering, säger Hannes Sjöberg, näringspolitisk expert, Almega Städföretagen i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047