23948sdkhjf

Katrin vässar program för hållbar produktutveckling

Metsä Tissue Katrin har initierat ett program för att optimera företagets produktionsprocesser i enlighet med principerna för hållbar utveckling. Ett kraftfullt verkande energisparprogram är exempel på ansvarsåtgärd som nyligen vidtagits.
Metsä Tissues så kallade 20-program eftersträvar en energibesparing inom företaget på 20 procent jämfört med 2007 års energiförbrukning och pågår fram till 2012 års slut.

Målet verkar nu vara i hamn och åstadkoms genom att koncernen strömlinjeformat processer, utbildar anställda och investerar i energieffektivitet.

Metsä Tissue har investerat över 10 miljoner euro i energieffektivitet inom ramen för Tissue 20-programmet och kommer fortsätta att investera i energibesparingsåtgärder även i framtiden. Sedan programmet startade har man vidtagit mer än 300 praktiska förbättringsåtgärder som har haft en direkt positiv inverkan på miljön.

Ett konkret exempel är användningen av Grön el i Slovakien. Tack vare anslutningen till VVB Žilinas dammanläggning i Slovakien har Metsä Tissues anläggning i Žilina kunnat använda el från vattenkraftverket. Man kommer att öka användningen av grön el så att den utgör ungefär 70 procent av anläggningens totala elförbrukning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08