23948sdkhjf

Pima förvärvar serviceföretag i Skåne

Köper Gyllix & Co med kontor i Malmö och leverans i Skåne. Grundaren Peder Gyllix avgår i samband med förvärvet men vd Stefan Wickenberg kvarstår i sin roll.

Pima Gruppen har köpt lokalvårds- och serviceföretaget Gyllix & Co av Stefan Wickenberg och Peder Gyllix. Bolaget har huvudkontor i Malmö och affären blev klar den 30 augusti.

– Vi är stolta över att välkomna Gyllix & Co som tillför värdefull kunskap om regionen, lokalvård och reparbete. Samtidigt kompletterar vi med gedigen erfarenhet inom bland annat Facility Services och vårt unika koncept Säkerställt Renhet för verksamhetskritiska miljöer såsom sjukhus, kliniker, industrier och renrum. Nu kan vi erbjuda alla kunder i regionen en mer heltäckande lösning, säger Kari Vihtari, vd för Serviceföretaget Pima i en kommentar.

Gyllix & Co grundades år 2014 och  levererar lokalvård, fönsterputsning, byggstädning och repteknik tillsammans med dotterbolaget Repteknik Sverige till flertalet aktörer inom den privata och offentliga sektorn i Skåneregionen.

– För att kunna ta nästa steg och växa med våra kunder känns detta som ett givet steg. Nu blir vi en del av en större organisation med liknande tankesätt och alla våra leveranser stärks lokalt. Jag är även glad att ge kunder med verksamhet på flera orter möjligheten att använda sig av en och samma leverantör, säger Stefan Wickenberg, vd Gyllix & Co.

Gyllix & Co omsatte 33,5 miljoner kronor och redovisade ett rörelseresultat om 400 000 kronor.

Serviceföretaget Pima grundades 1978 av Matti och Pirkko-Lisa Vihtari och drivs i dag av sönerna Kari Vihtari som är vd för Serviceföretaget Pima  medan Kimmo Vihtari är vd för dotterbolaget Städpulsen och Pima Holding.

Serviceföretaget PIMA omfattar två dotterbolag; Städpulsen och MJ Städkonsult som förvärvades i september i fjol. Koncernen har drygt 550 anställda och har verksamhet i hela Sverige och med kontor i Stockholm, Södertälje, Göteborg, Falkenberg, Halmstad, Klippan och Malmö.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093