23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny förpackning minskar plastavfall i sjukvården

Hygienföretaget Kiilto introducerar nu en förpackningslösning för hygienprodukter inom vården. Genom att ersätta traditionella plastflaskor med påsar kommer Sveriges sjukhus kunna minska sin plastanvändning för tvål och handsprit med 60 procent.

Kiilto, ett ledande företag inom hygienprodukter för vården, introducerar en ny innovativ förpackningslösning som bidrar till att minska plastanvändningen. Den nya förpackningen, speciellt framtagen för professionella användare inom vården, kan spela en betydande roll i den gröna omställningen och reducera plastavfallet avsevärt.


Varje år förbrukas stora mängder hygienprodukter inom vården, vilket leder till omfattande avfallsproblem. En genomgång av upphandlingsunderlag från 16 av Sveriges regioner visade att det förbrukas upp till 3 miljoner flaskor handsprit och tvål per år. Kiiltos nya påslösning för handdesinfektion och tvål är en hållbar lösning som kan minska plastanvändningen med upp till 60 procent.

– Om alla Sveriges regioner skulle övergå till denna nya förpackningslösning skulle det innebära en besparing på 118 ton plast per år. Vår förhoppning är att de här nya påsarna på sikt helt ersätter de traditionella, hårda plastförpackningarna, säger Annika Ekström, produktansvarig på Kiilto.

Den nya förpackningen väger endast 16 gram jämfört med de 45 till 49 gram hos en traditionell pumpflaska. Trots den lägre vikten rymmer påsarna en större mängd vätska, vilket ger mindre avfall och färre transporter. Förpackningen används med en lättanvänd metalldispenser som inte kräver nya arbetssätt för vårdpersonalen.

En del av Kiiltos långsiktiga miljöarbete
Kiilto är en finsk familjeägd koncern som har levererat hygienprodukter till svensk sjukvård i över 50 år under varumärkena DAX och Kiilto Pro. Företaget har höga miljömål och strävar efter att 70 procent av deras förpackningsmaterial ska vara återanvändningsbara, förnybara eller tillverkade av återvunnet material redan år 2025.

– Vårt arbete drivs av en stark vilja att bidra till den gröna omställningen genom att utveckla innovativa lösningar som minskar avfall. Den här nya förpackningslösningen är ett viktigt steg i vår strävan att hjälpa vården att bli mer hållbar, avslutar Annika Ekström.

För mer information, vänligen kontakta:
Annika Ekström, produktansvarig, +4673 157 95 98, annika.ekstrom@kiilto.com
Susanna Östlund, presskontakt, +4676 800 1441, susanna@strandberghaage.se

Om Kiilto
Kiilto är ett familjeägt företag från Finland etablerat 1919 med en uttalad vision fram till 2080. Kiilto utvecklar, tillverkar och marknadsför kemiska lösningar inom fyra affärsområden: byggande, industriell limning, professionell hygien och konsumentverksamhet. De viktigaste principerna för verksamheten är miljöledarskap, närhet och engagemang för framtiden. Kiilto har cirka 700 anställda i 9 länder: Finland, Sverige, Norge, Danmark, Ukraina, de baltiska länderna och Polen. 2023 uppgick omsättningen till 227 miljoner euro. I Sverige har Kiilto varumärkena Kiilto Pro och DAX, som har försett vården med hygienprodukter sedan 70-talet.

KIILTOCLEAN AB
Bjäre Plats 13, 7 tr
218 45 Vintire
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5020449921

Kontaktperson

MW

Sänd till en kollega

0.047