23948sdkhjf

Danska polisen valde Coor för stort FM-avtal

Polisen i Danmark har valt Coor Service Management som leverantör av en helt integrerad servicelösning av facility management-tjänster. Kontraktet är på ett tresiffrigt årligt miljonbelopp och omfattar en lång rad servicetjänster inkluderat lokalvård.
Coor tog hem kontraktet efter en offentlig upphandling. Det är första gången som en landstäckande lösning för polis- och åklagarmyndigheterna i Danmark väljs. Genom avtalet får Coor 250 nya medarbetare och cirka 14 000 serviceanvändare.

Kontraktet är på ett tresiffrigt årligt miljonbelopp och omfattar bland annat servicetjänster som lokalvård, restaurangdrift, post, fordonsservice för 2200 bilar, hantering av hittegods, byggnadsunderhåll och markskötsel vid 250 anläggningar. Kontraktet, som är på fem år, startar i september. Drygt 250 medarbetare, primärt från polisen, kommer att erbjudas anställning i Coor.

Avtalet med polisen är ännu en stor landvinning för Coor i Danmark, som under fjolåret startade ett liknande avtal med DR (Danmarks Radio). Med det nya avtalet blir Coor den största danska leverantören av integrerade servicetjänster och befäster därmed sin position som specialist avseende komplexa serviceverksamheter - till skillnad mot mer traditionella FM-kontrakt med fokus på ett fåtal tjänster. Avtalet börjar gälla efter sedvanlig prövotid.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.359