23948sdkhjf

Fastighetsarbetsgivarna har tecknat nytt löneavtal

Avtal har träffats mellan Almega Fastighetsarbetsgivarna och Fastighetsanställdas Förbund. Avtalet innebär löneökningar om 665 kronor vilket efter avräkningar motsvarar 2,6 procent. Avtalet för Almega serviceentreprenad 2012 löper ut 31 maj. Den 30 mars hölls en förhandling mellan parterna, som ajournerades till 24 april.
Avtalet gäller för perioden 2012-04-01 – 2013-03-31 och omfattar 1 235 företag med ca 5 500 arbetstagare.

Avtalet innebär löneökningar med 665 kr motsvarande 2,8 procent. Dessutom innebär avtalet att tidsramen för arbetstiden förläggning utökas med 30 minuter från klockan 06.00-16.30 till klockan 06.00-17.00. Samt att förskjutning av arbetstiden utanför tidsramen kan ske efter individuell överenskommelse vid arbetsperioder upp till fyra veckor.

– Totalt sett innebär det att kostnadsökningarna för arbetsgivarna hamnar på 2,6 procent vilket överensstämmer med de avtal som tidigare slutits av parterna inom industrin, säger Peter Lindgren, avtalsansvarig på Almega Fastighetsarbetsgivarna.

Av löneökningen garanteras alla anställda 330 kronor och 335 kronor fördelas lokalt på det enskilda företaget. Även minimilönen höjs med 665 kronor.

Övertid och OB samt övriga ersättningar som finns i avtalet höjs med 2,6 procent och följer således de avtal som tidigare slutits av arbetsmarknadens parter.

– Det har varit ett givande och tagande i årets förhandlingar. Jag tycker att både vi och facket visat på ansvarstagande. Det visas om inte annat genom att vi kommit fram till ett avtal i linje med märket utan varsel om konfliktåtgärder, säger Peter Lindgren

Avtalet innebär även att parterna tillsätter gemensamma arbetsgrupper beträffande betingsanställ­nin­gar, handledare, visstidsanställningar och uppsägningstider vid egen uppsägning.

Avtalet för Almega serviceentreprenad 2012 löper ut 31 maj. Den 30 mars hölls en förhandling mellan parterna, som sedan ajournerades till 24 april.

Avtalet är gemensamt med SEKO och omfattar städningsarbete och därmed sammanhängande servicearbeten som utförs av städentreprenadföretag.

Förhandlingsdelegation specifikt för Städavtalen:
Gunilla Kevdal, ombudsman, avtalsansvarig förbundskontoret
Annelie Hellström, Dala Service AB
Irene Lindström, ISS Sverige AB
Christina Petranyi, ISS Facility Services
Cecilia Samuelsson, Kuststäd AB
Jeanette Cervin, Västmanlands Städ & Flyttjänst AB
Ljiljana Panic Sodexo AB, Göteborg
Ulf Grimmestål, ombudsman, Region Syd
Jari Visshed, ombudsman, Region Ost
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065