23948sdkhjf

Kritik mot städningen i Mölndals kommunala skolor

Miljö- och hälsoskyddskontoret i Mölndal påpekar att städningen i de kommunala skolorna och förskolorna har brister. Enligt rapporten har de privata skolorna till stor del bra rutiner och färre klagomål än vad de kommunala skolorna har. Nedskärningen 2009, då en tredjedel av personalstyrkan togs bort har angivits som en anledning till problemen Nu tillskjuter kommunen tre extra miljoner kronor till städbudgeten.
Kommunala och privata skolor/förskolor i Mölndals stad skiljer sig tydligt åt när det gäller städningen. Städrapporten bygger på tillsynsbesök i samtliga skolor och förskolor under 2011, meddelar Göteborgs-Posten. Enligt rapporten har de privata skolorna till stor del bra rutiner och färre klagomål än vad de kommunala skolorna har. Det är första gången som en så övergripande kontroll görs i kommunen. En checklista användes som rektorn eller förskolechefen fick en kopia av efter besöket.

Städningen i de kommunala skolor som sköts av serviceförvaltningen, har haft brister under lång tid, enligt GP. Städrutiner fattades på flera skolor och förskolor. De som fanns var oftast för gamla.Däremot var rutinerna kring hygien och smitta väl inarbetade på de flesta ställen.

Nedskärningen 2009, då en tredjedel av personalstyrkan togs bort har angivits som en anledning till problemen.

Nedskärningen bland städpersonalen var för stor – med inte helt rena skolor och förskolor som följd. Det medger den ansvarige politikern, Marcus Claesson som nu också tillskjuter tre miljoner kronor till städbudgeten.Ett omedelbart resultat av granskningen är att berörd personal har informerats om hur toaletterna ska städas och alla har haft en veckolång utbildning. Dessutom har en extern konsult som ska granska resultatet efter nystädning tagits in för att fastställa hur arbetet sköts.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109