Drop-in-programmet klart för Örebro
Drop in-seminarierna är kostnadsfria för alla besökare och du behöver inte boka, men kom i tid då antalet platser är begränsat. Välkomna att inspireras, lyssna och lära!
Vad innebär framtidens innovativa lär- och kontorsmiljöer ur ett städperspektiv? Om det pratar Paula Björkman, designingenjör och campuschef vid Örebro universitet.
Integration och kommunikation över gränser:
Annika Malmsten, prefekt vid institutionen för språk, litteratur och interkultur på Karlstads universitet ska prata om vad som händer när vi kommunicerar, talar med varandra. Utöver vårt individuella uttryckssätt påverkar även vår kulturella bakgrund vårt sätta att tolka och förmedla budskap eller information. Medvetenhet om hur kultur påverkar vårt kommunikationsmönster kan skapa förståelse och ge redskap för god kommunikation.
Annika har föreläst inom ämnet interkultur i 17 år med inriktning mot interkulturell kommunikation, kompetens och affärskulturer. Hon är även certifierad mångfaldscoach.
Att städa ger bra träning! Kommunerna Karlskoga Degerfors kan visa en unik jämförelse mellan städyrket och träning på gymmet.
Ett utvecklingsarbete med forskningsstöd kring muskelstyrka, smärta och makten över vardagen, har genomförts vid städverksamheten i Karlskoga och Degerfors kommuner. Resultaten visade bland annat att städyrket är fysiskt bättre för kroppen än exempelvis kontorsarbete.
I våras lanserade Karlskoga Degerfors sin kampanj ”Ren hård städning”.
Berättar om projektet gör Ulrika Lundgren, förvaltningschef och Mikael Nilsson, verksamhetschef städ, Folkhälsoförvaltningen Karlskoga Degerfors kommuner. Ulrika var den som drog igång utvecklingsarbetet med Örebro Universitet. Hennes arbete har visat resultat i sjukskrivningsprocenten.
Här kan du se hela programmet för två dagars Drop in-seminarier.