23948sdkhjf

Extra städinsatser efter magsjukeutbrott

Lågstadieskolan Skärgårdsskolan i Holmsund i Umeå kommun har under veckan plågats av ett större magsjukeutbrott och nu genomförs bland annat extra städinsatser som en del i smittskyddsarbetet. Extra städinsatser genomförs på bland annat kontaktytor och toaletter.

– Höstlovet som nu står för dörren gör att smittspridningen i skolmiljön bör minska spontant när antal elever är färre. Det gör att vi från Miljö- och hälsoskydd inte ser någon anledning att stänga vare sig köket eller skolan. Det är däremot viktigt att skolan vidtar extra städåtgärder för att säkerställa att smittan inte finns kvar på till exempel tagytor, toaletter, leksaker och textiler, så att smittspridningen upphör, säger Nils Gilenstam, enhetschef på Miljö- och hälsoskydd, Umeå kommun i en kommentar.

Smittskyddsenheten vid Region Västerbotten misstänker att utbrottet kan bero på calicivirus men inget färdigt resultat efter provtagning finns ännu inte. Övriga skolor och förskolor i Holmsund och Obbola är informerade och vidtar åtgärder för att förebygga smittspridning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.219