23948sdkhjf

Rut-avdraget står starkt: ”Glädjande att se hemservicebranschen fortsätta växa”

Juli månad 2024 var den mest populära månaden hittills att plocka ut rut-avdrag, enligt Rutindikatorn från Almega Hemserviceföretagen.

Hemservicebranschen tuffar på och totalt under tredje kvartalet, juli till september, köptes köptes rut-tjänster för 2,1 miljarder (1,9 miljarder 2023). Juli blev den starkaste månaden hittills gällande rut-uttag och sammanlagt godkändes 770 miljoner kronor i avdrag under månaden, vilket slår det tidigare rekordet på 734 miljoner från oktober 2023 med råge. Det genomsnittliga beloppet som personer fick i avdrag i juli månad är 1 914 kronor.

– Det är glädjande att se att hemservicebranschen fortsätter att växa.Rut-avdraget fortsätter hjälpa svenskarna att få det lättare att lyckas med livspusslet, säger Hannes Sjöberg, näringspolitisk expert på Almega Hemserviceföretagen.

Almega tror inte att det går att tillskriva ökningen de nya reglerna kring rut- och rot, som trädde i kraft den 1 juli, utan snarare en ljusning i konjunkturen.

–Vi välkomnar de nya reglerna, men tror inte att de ligger till grund för att juli månad gick så bra. Det handlar snarare om att konjunkturen har blivit bättre och hushållen känner sig trygga med att lägga en del av sina pengar på rut-tjänster, fortsätter Sjöberg.

Enligt  nya regler kan  en enskild person kan få upp till 150 000 kronor per år i avdrag då regeringen separerat avdragen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.25