23948sdkhjf

Samhall anmäler arbetsplatsolyckor i efterhand

Samhall har anmält 1 500 arbetsplatsolyckor i efterhand och det handlar om händelser som ska ha inträffat under de senaste sex åren, det rapporterar tidningen Fastighetsfolket

Tidningen gjorde tidigare i år en större granskning av Samhall där det just framkom att hundratals anställda råkat ut för arbetsplatsolyckor som inte anmälts till försäkringskassan, något som kan påföljder att de som skadats går miste om ersättning.

– Vi har anmält totalt 1 500 arbetsolyckor med sjukfrånvaro i efterhand. Vissa kan redan ha varit anmälda, men att de inte markerats som anmälda i vårt interna system, säger Sabina Rasiwala, HR-chef hos Samhall.

Nu ska ett nytt it-system införas för att säkerställa att alla arbetsplatsolyckor rapporteras in. Samhalls chefer med personalansvar har som ansvar att rapportera in arbetsolyckor till Försäkringskassan.

– Jag kan garantera att vi kommer att göra det mycket enklare för våra chefer att rapportera in arbetsolyckorna och att göra rätt. Förutom att vi undersöker möjligheterna till nytt IT-system kommer vi redan nu genomföra en utbildningsinsats för att cheferna ska kunna efterleva våra rutiner, säger Sabina Rasiwala vidare till tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08