23948sdkhjf

100 av Balders fastighetsskötare omfattas av nytt kollektivavtal

Fackförbundet Fastighets har tecknat hängavtal med bolaget Fastighets AB Balder som berör närmare 100 fastighetsskötare. Det skriver Fastighetsfolket. Avtalet följer på diskussion med bolaget som facket haft under en längre tid.

– Det handlar om trygghet för anställda. Att veta att rätt lön betalas ut, att det finns försäkringar och att pensionspremier betalas in, säger Madlén Gunnarsson ombudsman hos Fastighets till tidningen.

Och när nu avtalet finns på plats hoppas fackförbundet på att det ska bildas lokala klubbar och Madlén Gunnarsson uppger att fackanslutning bland Balders anställda är hyfsat god.

– Företaget måste nu förhålla sig till kollektivavtalet, men det finns alltid möjlighet för den lokala klubben att förhandla fram bättre villkor.

Balders huvudägare är Erik Selin fastigheter och i ägarkretsen finns även finns AMF fonder och pension som i sin tur ägs av LO och Svenskt näringsliv.

– Jag var villig att plocka ut bolaget i blockad. Det är ledsamt att våra medlemmars pensionspengar investeras i bolag som inte har kollektivavtal, säger Madlén Gunnarsson vidare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078