23948sdkhjf

Han blir ny vd för Coor Sverige

IFM-jätten har hittat en permanent lösning efter Magnus Wikström som lämnade posten i februari i år.

Ola Klingenborg har rekryterats till posten som vd för Coor i Sverige. Han tillträder under första kvartalet 2025 och tar plats i Coors koncernledning.

– Jag är mycket glad över att Ola har tackat ja till rollen som vd för Coor i Sverige, en mycket viktig roll för Coors fortsatta framgång. Ola är en erkänt stark ledare med bred erfarenhet av strategi och förändringsledning och jag är övertygad om att han kommer att bidra till vår fortsatta utveckling, säger AnnaCarin Grandin, vd och koncernchef på Coor i en kommentar.

Ola Klingenborg kommer närmast från posten som koncernchef för omsorgsbolaget Team Olivia.

I februari lämnade Magnus Wikström arbetet som vd för Coors svenska verksamhet. Han har verkat på vd-posten för den svenska verksamheten sedan den 1 november 2020. Sedan dess har Peter Viinapuu fungerat som tillförordnad vd på Coor i Sverige och han ska vara kvar på Coor fram till dess att Ola påbörjar sin anställning på Coor. 

Förutom Team Olivia så beskrivs Ola Klingenborg ha bred erfarenhet från medieindustrin från olika roller på bland annat Clear Channel och Bonnier och han har även arbetat som managementkonsult hos McKinsey&Company.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.375