23948sdkhjf

Starkt kvartal för Homemaid

Servicebolaget Homemaid redovisar ökad omsättning och fördubbling av rörelseresultatet i andra kvartalet 2024 jämfört jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen för gruppen steg med 19,4 procent och uppgick till 126,4 miljoner kronor (105,9)  vilket ger en tillväxt under andra kvartalet, april till juni. Ebitda-resultatet uppgick till12,0 miljoner kronor (7,9), med en ebitda-marginal på 9,5 procent (7,5). Rörelseresultatet landade på 6,9 miljoner kronor (3,5), med en rörelsemarginal på 5,5 procent (3,3).

”Den stora förbättringen i Homemaid AB är resultatet av de utvecklingsinitiativ som genomfördes 2023. Föregående år togs utvecklingskostnader för att bli bättre på att driva tillväxt. Dessa påverkade marginalen negativt kortsiktigt. Nu ger utvecklingsinsatserna effekt och marginalen är tillbaka igen. Vi är idag dessutom väsentligt bättre rustade för att driva tillväxt med bibehållen marginal”, skriver vd Stefan Högkvist i rapporten.

Homemaid redovisade en organisk tillväxt om 6,6 procent medan Topstäd minskade omsättningen med 4,6 procent och KS Städ & Fönsterputs minskade med 14,6 procent. Dotterbolagen påverkades negativt av minskad efterfrågan inom fastighets- och byggsektorn, uppges vidare i rapporten.

”Rensat för en stor kund på KS som tappades i första kvartalet växer omsättningen inom abonnemang i samtliga bolag. Detta gör att omsättnings- och marginaltappet arbetas ikapp kontinuerligt”.

Vidare skriver Stefan Högkvust att abonnemangsstäd är den mest viktiga delen av verksamheten och omsättningen från abonnemang ökade med 4,9 procent för Homemaid AB och 9,8 procent för TopStäd. KS tappade 1,6 procent.

”Sammantaget levererar gruppen enligt plan för första halvåret 2024 och vi ser med tillförsikt fram emot kommande kvartal. Arbetet med förvärv pågår också för fullt och ambitionen är att genomföra 1–2 förvärv under året”, står det vidare i rapporten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078