23948sdkhjf

Ny vd för Schneider Electrics svenska verksamhet

Franska teknikkonglomeratet Schneider Electric har utsett Anna Andersson till ny vd för den svenska verksamheten. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Jag känner mig mycket förväntansfull och inspirerad av att bli en del av Schneider Electrics företagskultur och värderingar. Det ska bli en ära att få leda den svenska organisationen och följa med på resan mot digitalisering, elektrifiering och hållbarhet tillsammans med de många duktiga kollegorna, kunderna och samarbetspartnerna, säger Anna Andersson.

Anna Andersson kommer senast från hisstillverkaren Kone, där hon har varit ansvarig för företagets försäljning och verksamhet i Norden. Hon kommer tillträda som vd den 4 november.

– Jag är mycket glad över att Anna har bestämt sig för att ansluta sig till vår mission att vara den pålitliga partnern inom hållbarhet och effektivitet och driva den digital transformationen. Med hennes erfarenhet i branschen och bevisade förmåga att leda transformation, är jag övertygad om att hon tillsammans med den svenska ledningen kommer att fortsätta växa och utveckla vår verksamhet framgångsrikt, säger Mike Hughes, Zone President, Nordic Baltic för Schneider Electric.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078