23948sdkhjf

Meritum har köpts av serviceaktör

Ska ingå i samma koncern som Hemfrid, Veterankraft och Fissa & Feja. Det förvärvande moderbolaget bytte nyligen namn.

Keyto Group, som tidigare hette HeartBidco och som leds av Hemfrids vd Cecilia Tosting, har förvärvat Sölvesborgsbaserade Meritum som erbjuder hem- samt företagsstädning. Det framgår av ett pressmeddelande.

I gruppen ingår sedan tidigare bolag som Hemfrid, Veterankraft, Servly, Fissa & Feja, Qleano, Sinnesfrid Städservice, Skura och Scheele Service.

Meritum är grundat av Christina Nilsson och har sedan 1991 levererat städ- och servicetjänster till företag och privatpersoner. Bolaget har i dag cirka 60 anställda och omsatte cirka 27 miljoner kronor i fjol.

Den 19 juni bytte HeartBidCo namn till Keyto Group och och lanserade samtidigt Keyto som paraplyvarumärke för moderbolaget som. Dock ska respektive bolag inom gruppen fortsätta leverera tjänster under sina befintliga varumärken, heter det i ett pressmeddelande.

Visionen med Keyto är att skapa en one-stop shop för tjänster i hemmet och erbjuda servicetjänster inom exempelvis städning, vitvaruservice, trädgårdsarbete, hantverksarbete och flytt.

– Fidelio är mycket glada över att få stödja teamet på Keyto på deras resa att bli en ledande, internationell one-stop-shop för hemtjänster och vi ser flera spännande tillväxtmöjligheter framöver, säger Hampus Tunhammar, direktör på investeringsbolaget Fidelio Capital som förvärvade Hemfrid 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094