23948sdkhjf

Ytterligare servicejätte anmäld till Arbetsmiljöverket

Häromveckan anmälde skyddsombuden på Coor i Västmanland, Södermanland, Dalarna, Örebro, Värmland samt Uppsala, Stockholm, Norrtälje och Enköping FM-jätten till Arbetsmiljöverket och skickade in en gemensam så kallade 6:6a-anmälan.

Nu har Fastighets satt ned foten och anmält även Compass Group till Arbetsmiljöverket. Detta efter att städare Perstorps på industripark i Skåne känt sig utsatta och upplevt att arbetsmiljön för de drygt 20 städarna försämrats sedan två nya arbetsledare tillträdde för ett år sedan. Det rapporterar Fastighetsfolket.

 Efter att först lyft problem med Compass Group utan att något förändrats har nu fackförbundet lämnat in en 6:6a-anmälan till Arbetsmiljöverket.

­– Min bild är att de här arbetsledarna saknar rätt kompetens, utbildning och erfarenhet av verksamheten för att arbetsleda personalen i deras arbete. För att kunna arbetsleda på ett bra sätt med bland annat konflikthantering krävs goda arbetsmiljökunskaper, säger Björn Nielsen, ombudsman på Fastighets Region Syd till tidningen Fastighetsfolket.

Han menar att Compass Group behöver få hjälp utifrån att lösa problemen.

Compass Groups Anna Björksten, HR Business Partner för koncernens tjänster inom facility management, säger till Fastighetsfolket att bolaget ser allvarligt på det inträffade och att en handlingsplan sjösatts efter en kartläggning och enkät.

– Vi har utifrån kartläggningen kommit överens med skyddsombudet om en åtgärdsplan för att tillsammans förbättra arbetsmiljön på arbetsplatsen. Vi har bland annat tagit hjälp av företagshälsovården som kommer genomföra workshops med gruppen för att förbättra kommunikationen, säger Anna Björksten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078