Olga blev Årets kvinnliga stjärnskott

2017-02-03 | Marianne Ovesen | NEWSROOM, Nyheter, Rent

Olga Kovalchuk

Olga Kovalchuk, som driver hemserviceföretaget K2 Comfort i Habo utanför Jönköping, har utsetts till”Årets kvinnliga stjärnskott” i tävlingen EY Entrepreneur Of The Year. 

Hon har en bakgrund som anställd på svenska ambassaden i Ukraina och som konsult på Exportrådet, Business Sweden i Kiev. 2011 flyttade hon till Sverige och startade K2 Comfort tillsammans med Johan Ortstam.

På bara sex år har företaget vuxit från ingenting till att idag ha 100 anställda och sju kontor, i Jönköpings- och Skaraborgs län samt uppdrag i Göteborg, Kalmar och Växjö. Företaget omsätter 20 miljoner kronor.

En mycket snabb resa.

EY, som står bakom utmärkelsen, är ett globalt företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och rådgivning. Årligen arrangerar bolaget tävlingen EY Entrepreneur Of The Year i drygt 60 länder. Syftet är att synliggöra entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap.

EY Entrepreneur Of The Year och delas ut regionalt, nationellt och internationellt.

Olga Kovalchuk kammade först hem den regionala utmärkelsen i kategorin Årets kvinnliga stjärnskott, i  Småland. Därefter vann hon även det nationella priset.

Motiveringen löd:

”Olga Kovalchuk har gjort en fantastisk personlig resa. Med små medel och stort hjärta har hon byggt ett företag som växer mycket snabbt. Olga är en self made-woman i en bransch som får människors hem att skina”.

För nättidningen JMini betonar Olga Kovalchuk att utmärkelsen inte handlar om henne, utan om företagets hela team av duktiga och professionella och hårt arbetande medarbetare.

Hennes främsta tips till den som vill starta egen verksamhet är att växa med ett positivt kassaflöde och inte med lånade pengar. Hon poängterar också att man ska investera i sin personal och alltid hålla hög kvalitet på leveransen.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Email this to someone

Anmäl dig till CLEAN & Facility

Mässan Clean & Facility är tillbaka i Malmö och Malmömässan den 5-6 april. Det blir det 11:e tillfället som branschtidningen Rent arrangerar mässan.

2017-03-24 | Marianne Ovesen | Nyheter

TS Lokalvårds vd på CLEAN

TS Lokalvård och TS Hemservice i Örebro är ett medarbetarägt städbolag, som bildades genom en avknoppning av städningen från tekniska avdelningen i Örebro kommun.

2017-03-23 | Marianne Ovesen | Nyheter

Nu är proppen lagd

Den 21 mars lades regeringens proposition om arbetsrättsliga villkor, som Cleannet skrev mer utförligt om den 17 mars. I propositionen föreslås bestämmelser som innebär att upphandlande myndigheter och enheter vid upphandlingar ska ställa arbetsrättsliga villkor när det gäller lön, semester och arbetstid. Villkoren ska ställas om det är behövligt och om de går att fastställa. De villkor […]

2017-03-23 | Marianne Ovesen | NEWSROOM, Rent

Laxå kommun på CLEAN & Facility

Laxå kommun har valt att städa golven i kommunens skolor och andra lokaler med ultrarent vatten.

2017-03-22 | Marianne Ovesen | Nyheter

Coop och Samhall i stort avtal

Coop och Samhall har ingått ett ramavtal gällande städning och vissa kringtjänster, som tvätt av korgar och kundvagnar. I ett inledande skede ska Samhall städa närmare 200 Coop-butiker, vilket väntas ge arbete åt cirka 800 av Samhalls medarbetare.

2017-03-22 | Marianne Ovesen | Nyheter

Varnish cache 2017-03-24 17:53:33