Olga blev Årets kvinnliga stjärnskott

2017-02-03 | Marianne Ovesen | NEWSROOM, Nyheter, Rent

Olga Kovalchuk

Olga Kovalchuk, som driver hemserviceföretaget K2 Comfort i Habo utanför Jönköping, har utsetts till”Årets kvinnliga stjärnskott” i tävlingen EY Entrepreneur Of The Year. 

Hon har en bakgrund som anställd på svenska ambassaden i Ukraina och som konsult på Exportrådet, Business Sweden i Kiev. 2011 flyttade hon till Sverige och startade K2 Comfort tillsammans med Johan Ortstam.

På bara sex år har företaget vuxit från ingenting till att idag ha 100 anställda och sju kontor, i Jönköpings- och Skaraborgs län samt uppdrag i Göteborg, Kalmar och Växjö. Företaget omsätter 20 miljoner kronor.

En mycket snabb resa.

EY, som står bakom utmärkelsen, är ett globalt företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och rådgivning. Årligen arrangerar bolaget tävlingen EY Entrepreneur Of The Year i drygt 60 länder. Syftet är att synliggöra entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap.

EY Entrepreneur Of The Year och delas ut regionalt, nationellt och internationellt.

Olga Kovalchuk kammade först hem den regionala utmärkelsen i kategorin Årets kvinnliga stjärnskott, i  Småland. Därefter vann hon även det nationella priset.

Motiveringen löd:

”Olga Kovalchuk har gjort en fantastisk personlig resa. Med små medel och stort hjärta har hon byggt ett företag som växer mycket snabbt. Olga är en self made-woman i en bransch som får människors hem att skina”.

För nättidningen JMini betonar Olga Kovalchuk att utmärkelsen inte handlar om henne, utan om företagets hela team av duktiga och professionella och hårt arbetande medarbetare.

Hennes främsta tips till den som vill starta egen verksamhet är att växa med ett positivt kassaflöde och inte med lånade pengar. Hon poängterar också att man ska investera i sin personal och alltid hålla hög kvalitet på leveransen.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Email this to someone

Piteå leasar arbetskläder från Textilia

Piteå kommun har ingått ett av avtal med Textilia om leasing och tvätt av arbetskläder år 1 100 anställda inom äldreomsorg och hemtjänst. Kommunen hoppas att leveransen kan starta före sommaren.

2017-02-24 | Marianne Ovesen | Nyheter

Vileda rekryterar Leif Sjöberg

Vileda Professional har anställt Leif Sjöberg som distrikschef för region Mellan/Norr. Han har mer än 16 år i branschen och kommer närmast från Vikan AB, där han varit Sales Manager Norr sedan 2004.

2017-02-23 | Marianne Ovesen | Nyheter

Nu finns enkel manual för ESPD

Upphandlingsmyndigheten har fått många frågor kring det europeiska upphandlingsdokumentet, ESPD och dess webbtjänst. Nu har myndigheten satt ihop en enkel manual för webbtjänsten.

2017-02-23 | Marianne Ovesen | NEWSROOM, Nyheter, Rent

Hemserviceföretag betalar slavlöner

Hemserviceföretaget K2 Comfort i Habo utanför Jönköping, som flera gånger hyllats för sin snabba tillväxt, har av P4 Jönköping avslöjats med att betala slavlöner och hota sina anställda.

2017-02-21 | Marianne Ovesen | NEWSROOM, Rent

Skrivbordet är äckligt – städa det

Kontoret är ingen rolig plats att vara på. I alla fall inte ur hygiensynpunkt, om man ska tro den brittiska onlinebokningen för städuppdrags, Hassle.com, lista på de nio verkligt äckliga ställena på jobbet.

2017-02-21 | Marianne Ovesen | NEWSROOM, Nyheter, Rent

Varnish cache 2017-02-26 21:28:40